Alla hjärtans dag och fila skor barn

Idag har vi haft en härlig familjedag. Bara hängt, ätit gott och inte haft några planer alls egentligen. Alla hjärtans dag. Vi stod i valet och kvalet huruvida vi skulle köpa paket till varandra och barnen men avstod. Jul, Vincents 5 årsdag och Isabellas 3 årsdag har fyllt huset med tillräckligt. Konstigt egentligen att man kopplar alla hjärtans dag till konsumtion. Varför firar vi alla hjärtans dag? Traditionen har spårats till medeltiden och helgonet Valentin som i smyg vigde kärlekspar när den romerska kejsaren Claudius II förbjudit detta. Valentin blev sedan bestraffad med döden för sina gärningar. Så romantiskt men tragiskt slut för Valentin. Fint att tänka att han uppmuntrar till kärlek än idag.

Vi höll in med att köpa onödiga gåvor till varandra på alla hjärtans dag men vissa köp är ju nödvändiga. Exempelvis nya vårskor till barnen. Vintern kom aldrig riktigt här i Göteborg och det känns som att våren närmar sig. Vår och höst är nog de årstider jag blir mest shoppingsugen när det gäller att uppdatera barnens garderober. Det känns som en nystart på något vis. Tur nog har jag tre små som konstant växer ur sina kläder:). Mycket går i arv såklart men en del nytt behövs alltid.

Fila skor barn är fina skor för barn. Hur gulligt hade det inte varit om Isabella och jag matchade i varsitt par fila skor, jeans och tshirt eller kofta. Tänker mig jeans med lite högre midja, eller heter det normalhög kanske? Vill inte ha superhög iaf. Gärna med avklippta benslut också. Fast det går ju att lösa själv på alla jeans. Bara att klippa ett litet ”jack” och sedan dra beslutsamt! Har jag gjort på flera par. Frågan är vart jag hittar matchande till Isabella..? Kanske Zara eller H&M kan ha? Man får ju passa på att matcha sina små så länge dom accepterar det. Jag märker tydligt på Julian och Vincent att dom gärna väljer sina kläder själva och vägrar vissa plagg.

Dagen till ära, det är ju inte alla hjärtans dag varje dag, var Isabella klädd i hjärtan. Tyvärr inga fila skor än men jag filar på det:).

 

Isabella på alla hjärtans dag

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.