Bästa helgaktiviteterna med små barn..

Bästa helgaktiviteterna med små barn enligt mig är när hela familjen njutit av helgen och haft roligt! Balansen nöje/nytta är svår när man har flera små barn. Tiden hemma behövs egentligen eftersom tvätt, städ, organisering osv. oftast kräver två vuxna. En som underhåller barnen och en som får saker gjort. Två vuxna finns tyvärr bara på helger och kvällar.

Men vet ni vad?! Det är faktiskt inte sådana minnen jag vill skapa ihop med mina barn när dom är små. Vi hade utan tvekan behövt prioritera helgerna till nytta men det är inte värt det! Tror vi kommer tacka oss själva i efterhand, för det är nog få som önskar att dom spenderat mer tid på städning i efterhand. En annan viktig fråga att ställa sig som småbarnsförälder är ”för vems skull städas det”. Visst behövs en viss standard men jag kan för min egen del känna att ostörd städning är lika med terapi. Hade kunnat städa, organisera, flytta runt, pyssla med på heltid i hemmet. MEN det finns en gräns där det går från nödvändigt till egentid tycker jag. Inget fel på egentid men det är en prioritering man får avväga när man gör upp sina helgaktiviteter. Blev långt och svamligt nu, haha.

Bästa helgaktiviteterna med små barn tycker jag är att göra små mysiga utflykter över dagen. På lördagen var vi på Liseberg ihop med bästa vänner och barn och hade så mysigt. Var verkligen positivt överraskad!

Söndagen åkte vi till Småland där mina föräldrar har fritidshus och befann sig denna helg. Strålande sol, plaskpool och mysigt umgänge.

En perfekt helg helt i min smak! Hemmet ser ut som att en orkan dragit igenom men hjärtat, sinnet och samvetet är i ro och harmoni.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.