Träning som småbarnsförälder

Jisses vad svårt det kan vara att prioritera träningen som småbarnsförälder.. Jag kan definitivt intyga att så är fallet!

Innan vi skaffade barn tränade både Robert och jag mycket. För varje barn vi välsignades med blev dock tyvärr både tid och ork knappare. Jag beundrar verkligen dom som lyckas hålla träningen uppe.

Men! Bara senaste två veckorna har vi båda lyckats få lite nytändning på träningsfronten och jag tänkte dela med mig av lite spontana tips som hjälpte oss.

  • Börja med kosten, äta gör man ändå och att hoppa dom värsta bovarna tar ingen extra tid. Bara man märker minsta resultat så dras spiralen lätt igång och man vill äta ännu bättre och kanske även motiveras till att träna.
  • Kör ett pass, ett valfritt!! Det är så motiverande och beroendeframkallande! Bara tvinga dig själv en dag då du har liiite ork över.
  • Lägg fram träningskläderna i en prydlig hög eller ta på dom det första du gör. Då är ett hinder redan avklarat och det blir lite lättare.
  • Drick vatten! Vatten, vatten, vatten. Många (inklusive mig) dricker alldeles för lite vatten och det påverkar hur man känner sig och hur man presterar under träningen.
  • Youtube! Är du osäker på hur du ska träna så finns mängder av pass och inspiration tillgängligt alldeles gratis!
  • Använd barnen som vikt. Finns många övningar att göra där barnen kan vara med. Kanske inte blir världens seriösaste pass men det kan räcka för att du ska få träningsvärk och bli sporrad till mer!
  • Peppa varandra! Robert och jag har bestämt att en av oss alltid måste vara den starka när den andra inte orkar. Ju mer han stöttar min träning desto mer stöttar jag hans.

Det är så underbart att vara igång med träning och kost igen. Haha, blir helt lyrisk och vill sprida budskapet vidare! Eftersom jag vet hur tufft det är att ha små barn vill jag ändå flika in att man inte ska sätta för stor press på sig själv. Träning är viktigt men viktigast är hur man mår. Småbarnsåren är inte många och det finns tid till mer träning när barnen blir lite större. Fast man mår verkligen bättre av att träna, så försök på någon liten nivå❤️!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.