Atopiskt eksem hos spädbarn

Sedan Vincent föddes har han varit oerhört torr i huden. Vi smörjer, smörjer och smörjer. Det enda som har funkat är Locobase repair, enligt doktorn den fetaste av dom alla. Den har iaf funkat tills nu…

Vincent har haft klåda i några dagar. Jag bestämde mig igår för att det fick vara nog eftersom det inte verkade gå över. Ringde till 1177 som ville att vi skulle kontakta vc för besök samma dag.

Hos doktorn får vi svara på lite frågor och sedan plocka av kläderna. Domen blir atopiskt eksem. Utbrett eksem. Såpass utbrett att kortison inte kan användas utan bad i kaliumpermanganat krävs (mörklila vätska). Kortison kan vi använda på de absolut värst drabbade hudpartierna. Fick en svag för ansiktet och en medelstark för kroppen.

Tydligen ligger Vincent nu även i riskgrupp för astma och förkylningsastma eftersom barn med atopiskt eksem löper större risk för det. Vi uppmanades vara uppmärksamma på hans andning när han är förkyld.

Jag vet inget om atopiskt eksem eller astma, mer än det jag läst sedan igår. Jag vet bara att ögonen tåras varje gång jag tänker på det. Det känns som en hemsk dom för livet som min lilla pojke ska dras med. Varför han? Varför någon? Varför har Julian gått igenom allt med sitt tungband? Att få barn är den största glädjen som också kan ge den största sorgen.

Doktorn sa att han måste inte få astma och eksembesvären kan växa bort. Jag lägger allt mitt hopp till det.

IMG_9187.JPG

3 Comments

 1. Kände att jag ville skriva lite till dig, tittar in på din Instagram då och då och även i din mysiga blogg ☺

  Jag kommenterade i din blogg för länge sedan att vi hade en så lik situation på många sätt, två pojkar (mina födda augusti 2013 och januari 2015) och även hundar. ☺
  Läste om Julians tungbandsoperation och förstår att ni måste haft det riktigt jobbigt när matning inte fungerade. Det ska ju vara en mysig stund men så blir det nästan en kamp att få i dem näring.
  Min yngsta kräks även han (läste att Vincent också gör det) jättemycket fortfarande och vi har alltid till och från haft jobbigt med matningen då han verkar ha ont i halsen/matstrupen.
  Vi har gått på utredning och han har en kraftig reflux som inte verkar alltför ovanligt men så jobbigt det är emellanåt!
  Vi har fått utesluta mjölk helt då de tydligen blir känsliga av det vid reflux.
  Är bara lite nyfiken på om ni gör något för Vincent för att ”underlätta”? Jag känner att jag vill ge mer och mer fast föda eftersom han kräks något mindre av det men samtidigt vill jag ju inte skynda på det för mycket heller.

  Oj så långt det blev ☺ Förstår självklart om det inte finns tid att svara, tid är en bristvara och jag frågar mig vad vi gjorde med tiden då vi ”bara hade ETT barn??” ??

  Kram på dig!

  • Gladarumpan

   Hej igen☺️! Åhh, vad glad jag blir att du gillar bloggen❤️️, även om jag inte hinner skriva för ofta. Ja, det var jättetufft med maten. Oron för varför är alltid det värsta också?. Har vi kräkbebisar gemensamt också! Känns fel att säga ”vad roligt” för det är ju ganska jobbigt???. Oj, visste inte ens att man kunde utreda det. Vad jobbigt att han verkar ha ont?❤️️. Har det hjälpt att utesluta mjölk? Jag har också varit sugen på att ge mer fast föda, då kräks han mindre mängder vilket är skönt. Annars är det bästa med Vincent att ge honom mat så att han somnar när han äter och sedan sover ett tag. Senaste tiden har han kräkts lite mindre och jag funderar på om det inte kan vara för att jag fått lägga ner choklad och godis i övrigt pga hans eksem som påverkades negativt. Vem vet men jag är glad att det går åt rätt håll☺️. Har det lugnat ner sig något alls för din lilla?? Haha eller hur?. Kändes som att man inte hade någon tid över med ett barn ändå hinner man med två nu??. ?❤️️

 2. Haha ja även det har vi gemensamt ?
  Nej tyvärr har ingenting av det vi provat, utesluta mjölk samt medicinera med Nexium, hjälpt. Känns som att det går åt ”fel håll” men visst blir det något bättre med fast föda.

  Allt kräk gör ju att de får som en halsbränna så jag vill ju få bort ersättningen snart, ammade bara första månaden innan vi gick över till ersättning. Man känner sig ju så hjälplös och uppgiven.
  Men bara att ge det tid. ☺

  Vad glad jag blev över att läsa hur mycket bättre det blivit med Julian efter operationen!

  Håller tummarna att lillens eksem blir bättre snart också.
  All styrka till er! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.