Första mötet

Lite drygt ett dygn efter att vi för första gången fick träffa våran andra son var det dags för ytterligare ett första möte. Julian skulle få träffa lillebror Vincent för första gången.

När vi kom hem med Vincent var Julian inte hemma, han och hans farfar hade varit ute på promenad och Julian hade sovit sin förmiddagsvila i vagnen. Ganska snabbt kom han dock hem och det var helt underbart att få se honom. Det var ju första gången jag varit utan honom över en natt (eller mer än max 3-4 timmar vid enstaka tillfälle för den delen).

När han kom in gosade vi och kramades. Vi visade honom Vincent men han visade inget större intresse. Sedan fick han sin storebrorspresent; en brandstation med brandbil, helikopter och diverse tillbehör. Brandstationen var mycket uppskattad, men jag tror inte att han förstod varför han fick den.

Dagen gick sedan på och Julian var gnällig och missnöjd. Jag trodde (fasade) att han höll på att bli sjuk. Vincent sov det mesta och var inte så mycket i fokus även om jag såklart ammade och gosade en del.

Sedan hände det som gjorde att vi förstod varför Julian inte var sig själv. Vi satt och åt middag och eftersom Vincent hade börjat vakna till skyndade jag mig och gick sedan för att amma honom. Då, när jag lämnade bordet för att gå till Vincent, blev Julian jätteledsen och brast ut i gråt. Mitt lilla hjärta… Det hade alltså inte märkts på honom men han hade förstått vem Vincent var och att mamma ägnade honom mycket tid. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna när jag skriver detta och det skär i mammahjärtat. Samtidigt vet jag att det bara handlar om att vänja sig. Ingen hatar ju sina syskon eller är avundsjuk på det sättet när man är vuxen och det är heller inget jag minns från min barndom. Antar att man anpassar sig och vänjer sig vid att syskon finns där relativt fort.

Usch. Första dagen var i alla fall tuff och känslomässig. Som tur var vände det redan dag två. Jag tror att det delvis berodde på att Roberts föräldrar åkte hem på morgonen och att Julian började känna igen sig i våra rutiner igen. Redan andra dagen ville han hålla lillebror och nu uppmärksammar han honom det första han gör när vi vaknar genom att peka på honom och säga ”där”. Mitt lilla hjärta är så underbar och kärleksfull och kommer bli världens bästa storebror. Vi kommer säkert att få en del tvister i framtiden men att han redan nu bryr sig om och klappar på lillebror får mig att känna mig trygg med att allt kommer gå bra.

IMG_7658.JPG

IMG_7659.JPG

IMG_7660.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.