MVC och vecka 38 (37+4)

Idag var vi på MVC. Blodtrycket låg på 130/75, socker på 3,3 (lågt eftersom det var precis före lunch), hb på 135 och bebis hjärtljud runt 135-140. Allt bra m.a.o.

MEN. Sen fick vi en liten chock… Bm börjar fråga hur bebis rör sig och jag säger att han rör sig överallt. Förstår verkligen inte hur han ligger fortsätter jag… Hon börjar känna och klämma och ser lite bekymrad. Efter ett tag säger hon att hon inte alls är säker på att denna bebisen ligger med huvudet neråt… Jag tänker snabbt att jag läst någonstans att vändning sker mellan vecka 35-37. Jag är snart 38 fullgångna veckor!! Har inte stenkoll men tror att man ofta föder med snitt om barnet ligger felvänt. Att föda med snitt är en av mina största rädslor eftersom jag har Julian hemma och det hade krossat mitt hjärta i tusen bitar om jag inte skulle kunna ta hand om honom så som jag vill och brukar.

Lite skärrade blir vi skickade på ultraljud några våningar ner. Tack och lov slutar allt väl och vi får reda på att huvudet faktiskt är neråt. Bm som genomför ul nämner att bebis ligger långt ner och att det därför kan vara svårt att ens känna huvudet utifrån.

Lättade åker vi upp till min bm igen med de glada nyheterna. Vi pratar en stund och hon avslutar med att säga att vi får väl boka en ny tid även om jag inte tror att du kommer hinna komma hit igen. Och vet ni vad? Jag tror att hon har helt rätt:-). Den bokade tiden är bf+1, alltså 30:de januari.

bild-3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.