Gravid craving!

Nu är vi hemma efter MVC besök i stan och lite ärenden. MVC besöket gick bra. Bebis hjärtljud låg på 147, mammas blodtryck på 110/80 och magmåttet på 34 cm.

Vi pratade även lite om gårdagens läkarbesök. Igår var jag nämligen hos läkare och fick konstaterat att jag har utvidgat njurbäcken. Jag har haft ont på ena sidan av ryggen i ungefär 1,5 månad och det var därför jag skickades till läkare efter att det via 3 (!!!) urinprov konstaterats att det inte beror på uvi.

Som jag förstod det beror utvidgat njurbäcken på att bebisen trycker på njurarna och urinledarna vilket leder till att allt inte fungerar optimalt och därmed gör ont. Detta var även trolig förklaring till att jag har starka sammandragningar dygnet runt. Fick utskrivet medicin som jag ska ta vid smärta men mer än så kan man inte göra. Besvären försvinner direkt efter förlossningen.

Juste. Gravidcravings. När vi ändå var i stan passade jag på att äta lunch på ett ställe som vi ofta åt på när vi bodde i stan. Där har dom supergod färskpressad apelsinjuice som var min craving förra graviditeten. Denna graviditeten tycker jag att den är ok men lite söt. Min nya craving är brämhults lemonad!! Dricker hälften av en stor flaska varje dag. Så gott!

IMG_7057.JPG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.