Vad lägger ni pengar på?

Pengar, pengar, pengar. Ett laddat ämne. Speciellt när dom spenderas. Vem har inte ibland känt att man köper något onödigt? Eller något för dyrt för den delen? Något man vill ha men egentligen kanske inte behöver. För ska man hårdra det så behöver man ju inte så mycket saker egentligen.

Tror vi kan enas om att mycket av det som vi köper helt enkelt är saker som vi vill ha. Vad dessa saker är beror i sin tur på vilka intressen vi har. Intressen finns det gott om. Man kan gilla inredning, trädgård, goda viner, god mat, teknik, bilar, resor, kläder, makeup. Ja, listan över våra olika intressen kan göras oändligt lång. Och visst har alla rätt till att vara intresserade av det dom vill?

Jo det kanske dom har. Men beroende på vilket intresse man har, och vad man därav väljer att lägga sina pengar på, så kan man bli olika behandlad. Jag upplever att det av många inte är accepterat att man har intresset barnkläder (och andra barnsaker för den delen). Jag vet flera mammor som delar denna känsla med mig och som tycker att pressen från utomstående angående detta är jobbig.

Jag vet inte riktigt vad det är som gör att andra kan irritera sig så fruktansvärt mycket på detta intresse. Jag vet faktiskt helt ärligt inte. Om någon kan svara på vad det är så lämna gärna en kommentar.

Varför skulle det vara mer ok att tapetsera om för att man känner för det, köpa något nytt till hemmet, köpa dyrt kaffe, plantera nya buskar i trädgården, ha avancerat högtalarsystem, köpa ny mobil eller åka på en resa? Jag vet inte men ofta är det det.

Sanningen är den att även om många är duktiga och sparar en slant varje månad så konsumeras nog det allra mesta av det som kommer in på lönekontot av dom allra flesta. Så länge man går runt och ens konsumtion inte påverkar andra negativt tycker jag inte att någon har rätt att döma andra för vad dom väljer att lägga sina pengar på. Innan ni dömer någon för vad dom lägger sina pengar på; fundera över vad du själv kan spara in på som är onödigt att du lägger pengar på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.