Mot Göteborg, mot Polen

Igår morse kl.6:14 befann jag mig på Stockholm centralstation och tog tåget mot Göteborg. Robert hjälpte mig, Julian och Cosmo till tåget. Sen gick han in på kontoret som ligger precis jämte. Det är skönt att han kan jobba ikapp lite efter alla läkarkontroller som vart.

Juste! Förlåt! I torsdags var vi på Sachsska barnavdelning för hjärtundersöknig och det gick jättebra. Alla kärl, kammare, förmak och klaffar är i utmärkt kondition och helt normala. Det ”blåsljud” som hörts beror enligt läkaren på att barn är tunnare och inte har så mycket som isolerar ljudet och då hörs hjärtats symfoni när blodet flödar och klaffarna öppnar och sluter. Han har alltså fortfarande möjlighet att bli elitidrottare om han vill påpekade också läkaren:-).

Sen var vi hos dietisten också. Det gick bra det med. Hon tyckte att vårt tänk och upplägg var bra. Vi fick tips om att tillsätta ännu mer olja (oliv eller raps) i maten. En tesked per mål och max 6 per dag. Sen sa hon även något som verkligen fastnade. Hon sa att maten är något av de få saker som barn faktiskt kan styra själva. Det mesta annat bestämmer ju vi åt dom. Det gav mig extra styrka och förståelse inför hans perspektiv. Han är ju också en människa med tankar, åsikter, smaksinne, humör osv. Det måste man respektera. Nästa steg är att vi ska fylla i vad han äter under tre dagar och skicka det till dietisten så att hon kan gå igenom och se om han får i sig tillräckligt av allt. Återkommer med vad programmet heter för er som vill testa för er själva. Barn i hans ålder ska tydligen äta ungefär 85 kcal per kg per dygn.

Juste det. Polen. Jag mellanlandade i Göteborg tills idag och nu åker jag vidare till Polen med min familj. Där ska vi fira mormor som fyller 90 år som sagt. På torsdag är vi tillbaka i Göteborg. Sen kommer Robert dit på fredag. I helgen har vi ett dop på lördag, ett namnkalas på söndag och ett besök hos den bästa frisören Ulrika på måndag. Det är lite halvjobbigt att ha sin frisör i Göteborg när man bor i Stockholm men det kommer jag inte att ändra på ändå. Ni hör att det är galet mycket nu. Vi får se hur mycket jag kommer hinna blogga!

bild-53

Älsklingen saknar pappa men är på ”his best behavior” ändå:)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.