10 tips på BTM

När man har barn kan det ibland vara svårt att hinna med allt man vill göra. Därför är det viktigt att ha en bra BTM, Baby Time Management. Så här kommer mina bästa tidssparartips. De är ingen speciell ordning på dom.

1. Var ALDRIG ute på promenad när det är bebis sovtid. Totalt slöseri med tid eftersom bebis ändå sover och missar promenaden och du själv får inget gjort under tiden.

2. Laga storkok. Om du ändå ska göra lunch se till att göra extra mycket så att ni har över till middag. Då är hela eftermiddagen fri för gos och lek.

3. Natta inomhus i vagnen. Alla barn är ju olika men för oss fungerar det toppen att köra vagnen över tröskeln. Kanske tar 15 minuter men han somnar. Samtidig som jag kör vagnen kollar jag min mail och löser ärenden via mobilen (bank, svara på mail osv.).

4. Träna hemma ihop med bebis. Finns massa övningar man kan göra där man faktiskt använder bebisen som vikt. Om man inte vill det så tycker bebis ofta att det är roligt att kolla på när mamma ser knasig ut och hoppar upp och ner:).

5. Natta varannan dag. Då vet du när det är din tur och när det är din partners tur och ni båda kan planera tiden därefter. Hos oss brukar den som inte nattar göra i ordning lägenheten samtidigt som den andra nattar.

6. Gellack, ögonfransförlängning och färgade bryn. Haha. Gäller bara om man tycker sånt är viktigt och hade gjort det ändå. Då vaknar man vardagsfin:).

7. Ha inte för mycket textil!! Tvätta lakan, sängkläder och de handdukar ni använder på morgonen och sätt på och häng tillbaka samma under dagen. Du slipper vika, lägga in och ta fram nya. Dessutom har du mycket luftigare i skåpen!

8. Tvätta inte håret för ofta. Tar (iallafall för mig) massa tid varje gång. Håret anpassar sig ganska fort och ser fräscht ut ändå. Jag har aldrig haft så långt och friskt hår som nu när jag tvättar det 1 gång i veckan.

9. Snåla inte på leksaker. Det är viktigt att ha många ”stationer” eftersom att bebis tröttnar fort. En leksak behöver inte alltid vara något som man köper utan kan vara något man redan har hemma. Julian älskar allt från kökshanddukar till tomma toarullar.

10. Ta promenader när du behöver ringa samtal eller ni behöver prata om något som ska planeras osv. Julian är iallafall nöjd i vagnen och får frisk luft och vi kan planera nästa resa och prata igenom vad vi ska köra för upplägg på träningen veckan därpå.

Några av tipsen får tas med lite humor och en nypa salt men många av dom funkar faktiskt bra för oss:).

P1060062

Har ett hemmakit för gellack som jag använde idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.