Dra ner på amning

Jag säger inte sluta amma. Det är varken Julian eller jag redo för än. Därför säger jag dra ner. Jag kommer aldrig att sätta något datum eller någon ålder på när vi ska sluta amma. Jag kommer att sluta när det känns rätt, för oss båda.

Om två dagar är min prins 10 månader och han ammar fortfarande mycket. Men mindre nu än för några dagar sen. För bara några dagar sen var han i princip helammad. Men inte nu längre. Jag har fått mycket hjälp och stöttning av Julians farmor när det kommer till hans ätande. Utan henne tror jag att han fortfarande hade varit helammad. Idag åt han en hel stor 8-månaders barnmatsburk. Det är första gången och det var fördelat på lunch och middag men ändå. Dessutom åt han gröt två gånger och frukt efter varje mål. Jag är själv förvånad över hur mycket han åt. Vet inte hur det är i relation till andra barn i hans ålder men för honom är det mycket.

Numera ammar jag vid klockan 6 när han vaknar till, inte stiger upp eftersom vi drar oss och eller somnar om till 7-8. Sen är nästa gång klockan 9. Därefter 16 och 20. Natten blir som det blir. Ibland 2 gånger ibland 3-4 gånger. Jag har tagit bort ungefär 2-3 ”dagamningar”. Det känns bra. Nästa steg är att ta bort nattamningen tror jag.

Sedan han börjat äta ordentligt, de senaste dagarna alltså, njuter jag av amningen på ett helt annat sätt och det är underbart. Innan har jag trott att jag velat sluta amma men inser nu att det inte är det som det handlat om. Jag har varit frustrerad över att han inte ätit, inte över att han ammat. Nu får vi det bästa av två världar. Lycka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.