Min kolhydratfria vecka är över!!

Eller kanske skall kalla det min version av kolhydratfria vecka. Jag har ju ätit kolhydrater. Det finns ju i frukt, grönsaker, sötpotatis, skyr. Ja, i det mesta. MEN jag har ätit rätt kolhydrater, enligt mig själv.

Som sagt så var detta ingen diet för att gå ner i vikt utan jag ville helt enkelt äta bra och ren mat för att se hur det påverkade mig. Jag har inte strikt kört någon variant som lchf, Paleo, atkins, byggardiet eller liknande. Jag har blandat lite från både det ena och det andra med min egna kunskap. Har man en passion för hälsosam mat så lär man sig en del med tiden. Jag är absolut inte fullärd och verkligen inte där jag vill vara i framtiden gällande kost. Det går upp och ner. I framtiden har både Robert och jag en önskan om att gå över på strikt Paleo, men det är en bit kvar dit. Såväl kunskapsmässigt som disciplinmässigt.

Hur har jag mått då? Hmm… Tuff vecka att få den frågan. I början på min kolhydratfria vecka var jag ensam med en aktiv niomånaders och en hund. Sen fick jag hem en make som var matförgiftad och riktigt dålig faktiskt. När han väl blev bra fick jag sådan nackspärr att jag inte kunde resa mig upp ur sängen, som fortfarande sitter i. Även om det är mycket bättre. Så. Hur har jag mått?

Jag har mått jättebra. Jag har hela veckan ätit sååå god och sååå fräsch mat. Alltid varit mätt. Alltid känt mig stabil och nöjd. Har jag blivit hungrig så har jag kunnat ta en skyr eller avokado eller liknande utan problem. När jag i perioder ätit mindre bra har jag problemet att jag blir illamående (och ibland skakig till och med) så fort jag blir hungrig. Precis som en narkoman som behöver sin fix behöver jag mat. På direkten! Denna veckan har det inte varit så. Det har varit kontrollerat. Inget illamående och inga skakningar.

Mer då? Jag har fått bättre hy, mer energi, varit på bättre humör och haft mer tålamod. Hur har det gått med amningen kanske någon tänker? Helt ärligt.. Finns det någon som år 2014 tror att bröstmjölk gynnas av pasta, ris, socker, cola, godis och annan skit? Nej. Tänkte väl det. Om man äter för lite är det givetvis inte bra men det har jag INTE gjort. Jag har ätit precis så mycket jag velat och vart mätt hela tiden. Annat hade aldrig Robert tillåtit!

Jag hade visst lovat en vikt också. Även om inte det var det viktiga, eller ens ett önskemål så gick jag faktiskt ner 1,1kg. På en vecka med fantastiskt god och mättande mat blev det alltså -1,1kg. Ni får ursäkta den dåliga kvalitén på bilden och tvätten som ligger vid sidan om. Jag har fortfarande ont i nacken och inte så lätt att kolla ner. Därav bilden.

bild-3c9

Vikt 13/2

bild-41

Vikt 6/2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.