Mat 10/2

Frukost var ägg och bacon. Alltid gott och mättar länge.

Lunch tog för en gångs skull lite längre än vad jag brukar lägga på att laga mat (post Julian dvs.). Det är riven sötpotatis, ägg, mjöl gjort av paranötter och mandel (man kan även ha andra nötter, det var dessa jag hade hemma) och de kryddor man gillar. Vispa ägg. Rör ihop allt och stek antingen plättar eller bre ut smeten på en långpanna. Jag använde långpanna. Tog ungefär 20 minuter på 200 grader. När det var 5 minuter kvar satte jag in bacon i ugnen så att den också skötte sig själv. På ”sötpotatisplättarna” är det créme fraiche och bacon. Sötpotatis är jättebra. Googla om ni inte tror mig:).

Middag var sashimi från stället 13 trappor ner. Förstår inte att jag inte lägger en stående order där. Lunch varannan dag, middag varannan. Perfekt! Bara att hämta på väg hem från något.

Sen……….. Åt jag jordgubbsglass. Det får man göra. Men bara om den är hemgjord och består av kesella, frysta jordgubbar och lite fun light jordgubbe. Sen kör man den i blendern. Gäller bara att ha en blender som klarar av frysta jordgubbar. Kanske de flesta gör? Egentligen gillar jag inte fun light längre men kan något smaka söt jordgubbe och innehålla lika mycket kalorier som vatten så måste man ibland.

collageb

Övrigt åt jag en halv kiwi och en avokado. Nu är det bara två dagar kvar. Fort tiden har gått.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.