Rena tygisar

Nu är tygblöjorna rena. Jag gillar att tvätta, både kläder och tygisar. Känns rofyllt på något vis. Minns när jag var gravid och skulle tvätta babykläder så att kemikalierna gick ur. Hur mysigt som helst att hänga upp, titta på de små plaggen när de torkade och till sist fint vika ihop och lägga ner i lådorna.

När jag var liten var det ingen som sa åt min mamma att tvätta kläderna före användning har hon berättat. För att vara rättvis mot den tidigare generationen så tror jag inte att det var lika mycket kemikalier i kläderna då. Eller så var kunskapen om dem sämre.

Idag ska allt optimeras, effektiviseras, outsourcas och skeppas över hela världen i containers i fuktiga miljöer. Kläderna skall komma fram fina, oskrynkliga och utan mögel. Det är inte så bara det. Dessutom ska de helst kosta 49:90kr. I försäljningspris till kund. Tänk vad de egentligen ska kosta då för att varje led i kedjan ska tjäna sin hacka. Helt fantastiskt att det går och inte konstigt att de får ta till de medel som behövs…. Läste i Dagens Industri häromdagen att H&M skall satsa mer på ekologisk bomull, eloge till dem. Hoppas att kunderna vill betala för det bara.

bild-15

Kemikaliefria och många gånger om tvättade tygisar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.