Jag måste erkänna något

Igår kväll ägnade jag lite tid åt att kolla igenom gamla bilder. Bilder från gamla tiden i Göteborg, Milano och Berlin 2010, Vietnam 2011, mitt halvår i Frankrike 2011, Vegas 2012, några dop,bröllop och festligheter osv. De bilder som finns är helt enkelt från resor eller speciella tillfällen eftersom det endast är då vi tar bilder. Tyvärr.

Hur som helst.. När jag lät bilderna passera framför min blick på skärmen fick jag ångest. Jag var snyggare då! Har jag vid 25års ålder passerat mitt bäst-före-datum? Det skrämde mig och fick mig att tänka till. Helt ärligt vet jag inte om jag var snyggare då. Hur rättvist är det att jämföra speciella tillfällen och resor med min vardagliga mammalediga spegelbild?

Det var då det slog mig! Jag har lurat min man! Jag har gjort det förbjudna. Jag har slappat till efter bröllop och barn. Det är så lätt att inte sminka sig, inte borsta håret, inte göra sig fin. Helt enkelt rationalisera bort allt som tar tid. I mitt egna huvud är jag inte den där bleka, trötta kvinnan med tofs på huvudet iklädd myskläder. I alla andras huvuden är jag det.

Idag har jag tvättat håret, peelat ansiktet, sminkat mig, lockat håret och klätt på mig kläder som faktiskt bara passar EN storlek. Med detta vill jag inte sätta extra press på alla er mammor för jag vet att det kan vara mycket ändå. Det jag vill säga är glöm inte bort dig själv! Var den du är i ditt huvud även i verkligheten. Nu ska jag vara mig själv igen. Äntligen.

bild-11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.